De 7 beste fotografie-apps voor uw smartphones en tablets

Geavanceerde mobiele technologie heeft ons in staat gesteld om het meeste van onze smartphones en tablets te krijgen. Naast het verzenden van SMS, bellen en browsen, kunnen smartphones nu worden gebruikt als digitale camera vervangers. Veel mensen die een tablet bezitten, gebruiken hun apparaten ook om foto’s te maken. Hoewel deze gadgets niet echt kunnen vergelijken met high-end point-and-shoots en spiegelreflexcamera’s in termen van fotokwaliteit, zijn er apps waarmee gebruikers foto’s kunnen maken die meer zijn dan de gewone.

Hier zijn zeven apps die smartphone- en tabletgebruikers kunnen gebruiken om hun fotografische ervaring te verbeteren. De apps zijn verdeeld op basis van hun functie of belangrijkste functie.

Apps bewerken en filteren

De meest populaire foto-apps zijn die worden gebruikt voor het bewerken en / of filteren van foto’s. Deze apps geven iedereen de kans om een foto te maken waar hij of zij trots op kan zijn.

1. Instagram (Android, iOS)

Waarschijnlijk de meest populaire app voor het bewerken van foto’s op de markt, Instagram is favoriet bij veel smartphone- en tabletgebruikers omdat het multifunctioneel is. Naast het toestaan van foto’s en filteren of effecten toevoegen, fungeert deze app ook als een sociaal netwerk. Je je foto’s eenvoudig posten en delen met vrienden en volgers. Je je Instagram-account koppelen aan je Facebook- en Twitter-accounts.

Instagram heeft filters (zowel aangepaste als standaard filters) die het eenvoudigst zijn om te gebruiken. Met de filters kun je speciale effecten aan je foto’s toevoegen, zodat ze meer diepte hebben. U vindt de “selectieve focus dropper” heel nuttig, ook.

Naast smartphone en tablet is Instagram ook toegankelijk via een computer.

2. Hipstamatic (iOS)

iPhone-gebruikers schieten vierkante foto’s met behulp van de digitale fotografie app Hipstamatic. Foto’s kunnen vervolgens worden bewerkt om er rustiek uit te zien, alsof ze zijn genomen met behulp van een antiek cameratype. Dit is mogelijk door softwarefilters en effecten. De app heeft drie soorten flitsen, vier lenzen en drie soorten film waaruit je kiezen. Extra effecten kunnen worden gekocht als u niet tevreden bent met de gratis effecten.

Mensen die van analoge foto’s houden, gebruiken Hipstamatic.

3. Snapseed (iOS en Android)

Deze foto-app werd in 2011 gelanceerd als Snapseed Mobile voor de iPad en stelt gebruikers in staat om een deel of het hele deel van de foto te bewerken. Het is gemakkelijk te gebruiken: er is een auto-correcte functie die wonderen kan doen op de helderheid, het contrast van uw foto, kleur, textuur en andere soortgelijke belangrijke elementen van fotografie. Er zijn ook filters en effecten waaruit u kiezen.

Met Snapseed kun je je foto’s uploaden op Google +. Echter, je moet de dop van een aantal dollars voor, want het is niet gratis als andere fotobewerking apps.

Vervangende of alternatieve camera-apps

Als je een alternatief wilt voor de standaardcamera van je smartphone, moet je een goede vervangende camera-app vinden. Hier zijn er twee.

4. Camera + (iOS)

Camera + is bedoeld voor de iPhone en iPad en is de ultieme vervangende camera voor iOS-gebruikers. Het biedt een verscheidenheid aan functies die uw fotografische ervaring zal veranderen in een succes. De meest opwindende functie is de Touch Exposure en Focus, die u volledige controle geeft over hoe uw foto eruit moet komen. Moet het zo donker als de nacht of zo licht als de dag? Je hebt de vrijheid om de focus en belichting apart aan te passen.

Bovendien kun je verschillende opnamemodi kiezen (zoals burst en point-and-shoot) en vervolgens je foto’s verbeteren met slechts een tik op je vinger. Net als Snapseed komt het niet vrij.

5. Pudding Camera (Android)

Android’s camera vervangende telefoon app is de Pudding Camera. Met negen kwaliteit camera types en acht films te gebruiken, deze app u foto’s maken met verschillende effecten. U motion shots maken met behulp van een retro film of een panoramisch shot met een vintage film.

De Pudding Camera heeft geen videofuncties, maar het is gratis, dus het is zeker de moeite waard om te proberen.

Andere foto-apps voor je smartphone en tablet

Er zijn verschillende apps die functies bieden, zoals fotocollages en panoramische camera’s. Hier is een van elk:

6. PhotoGrid (iOS, Android en Windows Phone 8)

PhotoGrid is een app die speciaal wordt gebruikt voor foto’s op Instagram. Het stelt gebruikers in staat om een verscheidenheid aan collages die ze kunnen delen cerate niet alleen op Instagram, maar ook op Facebook, Twitter, Tumblr, Picasa, onder anderen.

U kiezen uit verschillende modi, collagestijlen en frames of rasters. Het herschikken van foto’s op een raster is eenvoudig: schud gewoon je telefoon! Andere add-ons zijn stickers, decoratieve achtergronden en lettertypen die u gebruiken voor het invoegen van text in foto’s.

7. 360 Panorama (iOS en Android)

Maak panoramafoto’s van je favoriete landschappen met de 360 Panorama-app. Wat maakt dit programma geweldig is het feit dat het verwerkt foto’s in real time! Dit betekent dat je je panoramische foto ziet ontvouwen terwijl je foto’s maakt. U hoeft niet te wachten tot elk frame is verwerkt.

Net als de meeste foto-apps in deze lijst, 360 Panorama maakt het delen van sociale media netwerken zoals Facebook en Twitter. Je je foto’s ook naar anderen e-mailen.

Dit zijn slechts zeven van de beste fotografie-apps voor smartphones en tablets. Ze kunnen niet uw iOS of Android foto’s kijken zo geweldig als SLR foto’s, maar ze zullen zeker een fotografie fan van je. Probeer ze nu en je hebt een meer spannende fotografische ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *