Een sociale bookmarking Primer

Een sociale bookmarking Primer

August 1, 2020 0 By nation

Social media is de internetversie van virale messaging en marketing. Sociale media kunnen worden gebruikt om nieuws of informatie te verspreiden, evenals om de aandacht te trekken. Er zijn een breed scala aan sociale media kanalen en netwerken beschikbaar.

Sociale netwerken en sociale media websites zijn community-gedreven websites die bezoekers in staat stellen om items van belang in te dienen. Bezoekers beslissen ook welke items hen aanspreken door te stemmen of te taggen; hoe populairder een item wordt bepaald te worden door de bezoekers, hoe meer blootstelling het item wordt gegeven.

Echter, in sommige netwerken niet alle bezoekers zijn gelijk gemaakt – de stemming van sommige leden kan meer gewicht dan anderen dragen, en de stemmen van een gevestigde bezoeker kan worden gegeven meer waarde. Evenzo kan de stem van een lid dat historisch gezien verhalen heeft geselecteerd of ingediend die herhaaldelijk populair zijn bevonden, meer waarde krijgen dan de stem van iemand die nieuw is op de website. Deze gevestigde bezoekers kunnen ook worden gegeven een soort van “power-user” status die hen in staat stelt om een sterkere invloed op welke items worden bepaald populair te hebben.

Sommige sociale websites zijn actueel of thema, terwijl anderen hebben een bredere en meer algemene aantrekkingskracht. In veel sociale netwerken, de populariteit van het item wordt bepaald door middel van een democratisch proces, en hoe populairder de collectieve stem acht een item te zijn, hoe meer bekendheid dat item zal ontvangen in de lijsten op de sociale website.

Om effectief gebruik te maken van sociale netwerken, moet u een identiteit en een reputatie. Als sociale netwerker is het belangrijk dat u de dynamiek van de sociale website begrijpt voordat u begint deel te nemen. Neem de tijd om het netwerk te observeren voordat u begint met posten. Zodra u een basiskennis van de cultuur van de website hebt, is het veilig om te beginnen met deelnemen. Regelmatige participatie geeft u inzicht in hoe een sociaal netwerk functioneert en wat voor dingen de collectieve stem wenst… Of even belangrijk, wat het niet leuk vindt.

Hier zijn enkele laatste tips voor succes op sociale media…

1. Ontdek wie de meest invloedrijke mensen zijn op de sociale website.

2. Een invloedrijk lid van het netwerk worden kan tijdrovend en moeilijk zijn, maar het zal het veel gemakkelijker maken om aandacht te krijgen voor belangrijke items eenmaal gevestigd.

3. Probeer jezelf niet te dun te verspreiden door te proberen om alles voor iedereen op alle sociale netwerken. Vind een niche en een netwerk dat je hebt kennis en ervaring, en richt je vervolgens op het vestigen binnen dat netwerk.

4. Ontwikkel een netwerk van individuen die een gemeenschappelijk thema of belang hebben.

5. Let bij het plaatsen van nieuwe items op de titel die je gebruikt. De titel is als een kop, en het moet “grijpen” aandacht zonder misleidende iemand of te vaag.

6. Het is vaak nuttig om te evangeliseren en het sociale netwerk zelf te promoten.

Gebruik de bovenstaande informatie om succesvoller te worden in uw sociale netwerkactiviteiten.

Machtigingen:

Machtigingen en melding van gebruik niet vereist.