Hoe zou u een testautomatiseringstool selecteren?

In een dergelijke situatie software testen wordt van cruciaal belang, en organisaties zijn altijd op zoek naar de code dekking te verhogen en het testen te versnellen. Dit is waar Test Automation in de vergelijking komt. Er zijn verschillende testautomatiseringstools die zowel open source als gelicentieerd beschikbaar zijn. Deze tools hebben meerdere functies en claimen meerdere voordelen. Het is duidelijk dat het van cruciaal belang is om de juiste automatiseringstool te kiezen, aangezien elk een instrument zijn eigen uitdagingen heeft, zoals implementatiecomplexiteit, trainingsbehoefte, bruikbaarheidsaspecten, algemene productiviteit en tijdlijnimpact, kosteneffectiviteit enzovoort. Hier is een voorgestelde lijst met factoren waarmee organisaties rekening moeten houden voordat ze de juiste testautomatiseringstools selecteren:

De reikwijdte identificeren en besluiten over technische haalbaarheid

Als eerste stap is het belangrijk om de volledige scope-vereisten en verschillende ontwikkelingstechnologieën te identificeren die betrokken zijn bij de architectuur van de onderzochte toepassing. De vereisten moeten duidelijk, nauwkeurig en grondig worden herzien voordat het gereedschapsselectieproces in beeld komt. Zodra de vereisten goed gedocumenteerd zijn, moeten de juiste instrumenten op de shortlist worden geplaatst die het best kunnen voldoen aan de behoeften met lagere kosten en implementatie-inspanning – maar daarover later meer.

De business case opbouwen

Organisaties moeten eerst beslissen over hun gewenste Return on Investment of een kosten-batenanalyse uitvoeren voordat ze de juiste tool selecteren op basis van de omvang van het project. Als u wilt weten hoe om te gaan over dat te doen – dit bericht van ons kan helpen! Volgens de resultaten, als de analyse van de uitkomst is dat de uitvoering van het instrument aanzienlijk zal verbeteren productiviteit van de uitvoering van de test of aanzienlijk verminderen testinspanning dan moet verder worden nagestreefd. Sommige automatiseringstools kunnen helpen bij het maken van geautomatiseerde tests zonder dat u hoeft te coderen – dit heeft gevolgen voor het type en dus op de kosten van resources die moeten worden geïmplementeerd. De kosten van het ontwikkelen van tests door het inhuren van specialisten versus de kosten van het investeren in de automatiseringstool moet worden vergeleken en geanalyseerd.

Open source vs gelicentieerde tools

Er is weinig twijfel dat gelicentieerde tools hebben meer ingebouwde functies, maar ze komen altijd met een hogere kosten. Voor kleinere en middelgrote projecten kunnen open source-tools samen met minimale aanpassing het doel dienen in plaats van te investeren in gelicentieerde tools. Sommige van de open source-tools hebben beperkte functies, bijvoorbeeld, ze kunnen alleen specifieke tests uitvoeren of ondersteuning hebben voor specifieke talen of besturingssystemen, terwijl sommige van de gelicentieerde tools meerdere functies en functionaliteit hebben. De voor- en nadelen van het kiezen van het juiste gereedschap moeten worden afgewogen. In het geval van gelicentieerde tools moet ook rekening worden gehouden met de postproductie- of aftersalesondersteuning van de leverancier.

Proof of concept

Voordat uiteindelijk een conclusie wordt getrokken, kan het soms raadzaam zijn voor organisaties om een klein proof of concept project te doen met de automatiseringstool die is geselecteerd. Het opstellen van de juiste succescriteria is een belangrijk aspect van een proof of concept voor objectieve besluitvorming. Gelicentieerde tools hebben vaak proefversies die kunnen worden gedownload en gebruikt voor het proof of concept. Het doen van een proof of concept geeft ook een idee of testautomatisering inderdaad nodig is of handmatig testen kan volstaan. Op basis van de uitkomst van de proof of concept kunnen organisaties de automatiseringstool beperken die het beste past bij hun behoeften, die testresultaten kunnen genereren in een specifiek formaat, eenvoudig te implementeren, betere testdekking, enz. In het geval dat het proof of concept niet succesvol is of niet de gewenste resultaten oplevert, kan het helpen om tijd, moeite en kosten te besparen voor de organisatie voordat het volwaardige project wordt uitgevoerd.

Tools met verbeterde functies

Zoals eerder vermeld, is het een must om de automatiseringstool te kiezen die past bij de organisatie- of projectvereisten. Veel automatiseringstools hebben echter extra leuke functies die de organisatie op de lange termijn ten goede kunnen komen. Voor een grote organisatie die aan verschillende projecten werkt, is het goed om het beste van de rasautomatiseringssoftware te hebben. Extra functies zoals cross-platform en multi-language ondersteuning, ondersteuning van mobiele apparaten, mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere testgegevensbronnen, mogelijkheid om gedetailleerde rapporten te genereren, integratie met geautomatiseerde buildsoftware en versiebeheertools zijn weinig van de add-ons die een organisatie moet overwegen.

Het selecteren van de juiste automatiseringstool is geen eenvoudige taak en moet goed worden doordacht. Dit komt omdat een verkeerde keuze of beslissing ernstige invloed kan hebben op het project, de testfase of de einddoelstellingen van het bedrijf. Wat is uw ervaring van het kiezen van een test automatiseringstool – met welke factoren heb je rekening gehouden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *