Kunstmatige intelligentie heeft geen bewustzijn of mindfulness nodig om creatief te zijn

De meeste mensen geloven nog steeds dat Kunstmatige Intelligentie (AI) nooit de menselijke creativiteit zal overtreffen, maar die opvattingen zijn vrij soort-centric en vol slecht denken. Sorry dat ik u beledigen, maar we hebben AI vandaag al dat originele schilderkunst, muziek kan doen, en zijn op de vooravond van het bedenken van geheel nieuwe concepten – met behulp van vrijwel dezelfde techniek als de mens – lenen een beetje uit vele categorieën en synthetiseren die informatie te komen tot uniek inzicht. Laten we praten, ik wil dit gesprek naar een hoger niveau als je me toestaat, zo niet klik uit en ga lezen over een aantal celebrity’s Tweet van de Dag.

Oke dus, we weten allemaal dat wanneer we komen met nieuwe ideeën, het is meestal omdat we iets uit een domein of de industrie en ergens anders toe te passen, het presenteren van een ‘nieuwe manier’ om een probleem op te lossen. Door trial-and-error worden we hier beter in, totdat we ons uiteindelijk realiseren dat we bijna elk systeem of manier van doen beter kunnen maken en onze inspanningen efficiënter kunnen maken. Degenen die hier te veel in slagen, hebben de neiging om terug te gaan en alles te doen volgens de ‘goedgekeurde methode’ totdat we uiteindelijk gevangen zitten door de gevestigde autoriteit tot het punt dat we stoppen met het stellen van vragen of het uitdagen van deskundigen. Misschien is dit de reden waarom jongere mensen, vooral kinderen zijn creatiever dan oudere mensen.

Dit proces van het nemen van informatie, methoden, en / of waarnemingen van de ene onderneming naar de volgende is niet een moeilijk idee te begrijpen, en het is in feite een methode op zich. Daarom is het leerzaam, of moet ik zeggen ‘programmeerbaar’ in software met behulp van regels:

(1) Scan alle informatie combineren oplossingen uit een of alle categorieën, industrieën, wetenschappen en komen met mogelijke alternatieve oplossingen.

(2) Evalueer alle mogelijke alternatieve opties of oplossingen.

(3) Kies de top 3 potentiële opties voor efficiëntie, kosten, gewicht, tijd of andere parameters.

(4) Kies de beste optie en implementeren.

Hoewel dat klinkt nogal technisch, en minder creatief dan een menselijke geest zou kunnen komen met oplossingen of originele concepten, in wezen, dat is gelijk aan creativiteit, of op zijn minst de zeer nabije verschijning van creativiteit bij het bekijken en overwegen van de uiteindelijke output.

Laat me je een voorbeeld geven van hoe we de AI super computer “Watson” van IBM kunnen gebruiken om dit te doen, met behulp van de “Jeopardy” strategie – stap voor stap:

(A) Laat eerst de Super Computer elk mogelijk Engels woord in elke mogelijke combinatie samenstellen.

(B) Ten tweede, vraag Watson wat elke combinatie betekent.

(C) Ten derde, laat Watson ons een % van de juistheid geven die volgens haar elke definitie is.

(D) Forth, gooi iets minder dan 50% geschatte juistheid weg.

(E) Ten vijfde, crowdsource ‘alle antwoorden’ te lezen door de mens voor potentiële ‘originele concepten’.

Door dit te doen zullen we zijn gekomen met de jaren 100 van de jaren 1000 van nieuwe ideeën voor de mensheid. Volledig creatieve resultanten, met behulp van AI, en we zullen het hebben gedaan, vrijwel onmiddellijk. Stel je voor dat niveau van AI-vermogen, stel je de innovatieve verstoring voor en begrijp dat geen enkele denktank of groep mensen daarmee zou kunnen concurreren, maar met menselijke beoordeling van de resultanten, dat wil zeggen AI Super Computer + Human Review – kunnen we dat wel. Aarzel niet, wees geweldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *