Kunstmatige intelligentie in computers

Kunstmatige intelligentie is de tak in de informatica die tot doel heeft machines te ontwikkelen om de manier waarop mensen werken met zijn intelligentie te handelen. Het woord kunstmatige intelligentie werd bedacht door John McCarthy in 1956 op Dartmouth College. Kunstmatige intelligente computers hebben de mogelijkheid om zelf programma’s te schrijven als ze een moeilijke omstandigheid tegenkomen. Ze hebben ook de mogelijkheid om verschillende programma’s en methode om hun doel te bereiken proberen. Als ze een fout tegenkomen dan zal het opslaan in het geheugen en ze zullen nooit meer dezelfde fout maken. Een geweldige service is dat de fout die ze maken zal worden verzonden naar alle andere AI-computers gekoppeld aan hen, zodat ze ook niet dezelfde fout maken.

Naarmate de technologie vordert de kunstmatige intelligentie opgeleid systeem zal meer diensten zoals zelfrijdende auto’s, zelfrijdende vliegtuigen, corporate telefoonsystemen etc. Veel ingewikkelde taken zoals weersvoorspelling en handel in aandelen kan ook worden gedaan door deze computers. De toekomst van kunstmatig getrainde computers is niet te voorspellen. Wetenschappers proberen computers te maken die de intelligentie van mensen kunnen verslaan. De kunstmatige intelligente toekomstige computer kan het leven van mensen veranderen; ze proberen computers te maken die menselijke spraak kunnen begrijpen en zelfs de meest intelligente mens in schaken kunnen verslaan.

De investeringen voor onderzoek op het gebied van AI nemen toe. Dit komt omdat ze zich bewust zijn van de mogelijke uitkomst van dergelijke onderzoeken. De effectiviteit van de mogelijke kunstmatig getraind systeem is onvoorstelbaar. Maar het is zeker dat de onderzoekers zullen komen met een resultaat om tijd en arbeid te besparen. Onlangs heeft het Pentagon ongeveer 29 miljoen dollar geïnvesteerd in dit gebied om het systeem te trainen om hun ambtenaren bij te staan. Er zullen ook veel controverses opduiken, samen met de toekomstige technologische hoogten verworven door kunstmatig opgeleide systemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *