Kunstmatige intelligentie – Wat hebben we geleerd door natuurlijke onwetendheid?

Kunstmatige intelligentie – Wat hebben we geleerd door natuurlijke onwetendheid?

August 1, 2020 0 By nation

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 had ik de kans om met expertsystemen te werken in real-time productieomgevingen. Ik vond kunstmatige intelligentie, of AI, grondig intrigerend. Ik ging zelfs zo ver om een deskundig systeempakket te schrijven, onder Microsoft Windows, genaamd WindExS. Echter, als ik mijn werk voortgezet, en uitgebreid naar andere gebieden van kennisbeheer en, uiteindelijk, remote viewing, begon ik een aantal ongewone inconsistenties in de AI wereld en de verlangens om “echt intelligent” en “denken” machines te vinden.

Een van de kwesties die mensen meestal beweren als een vereiste van ware intelligentie is dat “men moet een ziel hebben.” Deze ideeën en ploeteren gevraagd me om een korte scenario getiteld “Sylvie” te schrijven, dat was het verhaal van een “emotioneel intelligent” systeem. Dat kleine vermoeden van creativiteit nog steeds niet toestaan dat ik zo diep in het onderwerp als ik had gewild. Het bracht echter wel de vraag naar boven: “Wat is een ziel?”

— Wat is AI? —

AI is de wetenschap en techniek van het maken van machines intelligent, vooral door het creëren van intelligente software. Het is vergelijkbaar met de taak om computers te gebruiken om menselijke intelligentie te begrijpen, maar AI hoeft zich niet te beperken tot methoden die biologisch waarneembaar zijn. Intelligentie is het rekenkundig deel van het vermogen om een plan te definiëren en doelen te bereiken. Verschillende soorten en niveaus van intelligentie komen voor bij mensen, dieren en sommige machines. Het ultieme uitgangspunt achter het creëren van een intelligente machine is echter het vermogen om creatief te denken, problemen op te lossen met behulp van abstracte informatie en nieuwe oplossingen te bedenken.

— de biologische parallelle computer —

Denk aan de enorme hoeveelheid informatie die we elke dag verwerven en verwerken. Het is moeilijk voor te stellen dat zoveel informatie en activiteit kan worden opgeslagen in zo’n kleine hoeveelheid weefsel en vocht. Wetenschappers zijn theoretiseren dat, inderdaad, de geest is niet zo veel van een opslagapparaat als het is een communicatie-apparaat om een aantal grotere “kennisbank.” De geest lijkt een manier om gegevens voor opslag vooraf te verwerken en een manier om gegevens te analyseren voor gebruik, terwijl de hele tijd het onderhouden van een verbinding voor gegevensopslag en -acquisitie met deze kennisbank.

Deze kennisbank omringt ons met informatie en intelligentie. Alles wat elk schepsel in het universum weet, en ooit zal weten, wordt opgeslagen en beschikbaar gesteld voor ons door simpelweg te vragen. Echter, toegang tot het vereist een verbinding, een veld, die ons allemaal met elkaar verbindt in een grote “bio-circuit.” Het kan worden gezien als een “biologische parallelle computeromgeving.” De informatie die door dit biocircuit wordt gepresenteerd, bestaat uit een onbegrensde en toegankelijke Universele bron van kennis.

— Waarom creatief zijn? —

Ik herinner me mijn dagen op school waar mij werd geleerd dat dagdromen en overmatige creativiteit je leven kunnen verwoesten. Het belangrijkste dat ik onderweg heb geleerd, is echter dat er zonder creativiteit geen vooruitgang kan worden geboekt. Creativiteit is een manier om je bewustzijn uit te breiden door abstracte ideeën te nemen en ze om te zetten in een nieuwe realiteit. Het is een manier om te nemen wat je kent als een absolute, en strek het in het onbekende. Elk stuk neemt je verder en breidt je absolute langs de weg.

Zonder creativiteit zou je dezelfde dingen doen die je altijd in het leven hebt gedaan zonder ooit vooruit of achteruit te gaan. Beschouw het als “gevangen in een sleur.” Je de sleur niet verlaten omdat je niet weet hoe je eruit komen. Als je creatief denkt, neem je dingen die je kent, pas je het toe op dingen die je niet kent, en bedenk je een oplossing om een doel te bereiken.

Om toegang te krijgen tot de enorme middelen van creativiteit, de geest reikt in de bio-circuit en extraheert stukjes en beetjes van informatie die het kan gebruiken om intelligente oplossingen te creëren. Door je creatieve vaardigheden te ontwikkelen, stel je dat circuit open voor meer kennis, een groter intellect en een breder begrip van het leven.

— Wat is de ziel eigenlijk? —

Een discussie over creativiteit roept opnieuw de vraag op: “wat is de ziel?” Na enige gedachte en evaluatie, zou ik moeten zeggen dat de ziel is de link, de transceiver, tussen onze fysieke wereld en de bio-circuit. Het is de levende essentie van alles in ieder van ons.

Door ons af te sluiten in onze eigen werelden en onze ziel te verbergen onder de modder en ellende van uitdagingen, sluiten we onze verbinding met het bio-circuit af. Onze ziel sterft in wezen en we worden een stand-alone computer met alleen de kennis die we hebben gered als onze gids. Echter, door te werken aan je ziel naar voren te brengen en het gebruik van uw creativiteit in alles wat je doet, kun je kennis verwerven van elk deel van het universum.

— echte AI—-

Wetenschappers hebben geprobeerd de manier waarop het menselijk brein functioneert na te bootsen. Opslag, verwerking, intelligentie en zelflerende zijn allemaal componenten van AI. Echter, wat als het uitgangspunt van hoe de hersenen functies was — verkeerd? Inderdaad, het biedt controle over ons lichaam en accepteert stimuli; echter, wat als de ideeën van verwerking, intelligentie, opslag en zelflerende allemaal echt gebaseerd op de verbinding van onze geest met de bio-circuit. Op deze manier, om een nabootsing van het menselijk intellect te creëren, moeten we begrijpen hoe we met elkaar omgaan via het biocircuit.

— Wat nu? —

Wat een ongewone inval in vreemd gebied. Dit is echter een algemeen concept dat al jaren aan mij vreet. Pas toen ik op afstand begon te kijken, kon ik de ideeën van Universele intelligentie zien en toepassen op de ideeën van kunstmatige intelligentie. Ik ga niet zeggen dat een machine in deze context geen ziel kan hebben, omdat er vreemdere dingen zijn gebeurd. Ik zal echter zeggen dat de ware aard van intelligentie niet zal worden gerealiseerd totdat we het ware doel en de functie van de ziel begrijpen en geloven.