Nieuwe producten en technologieën onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas

Hoewel niemand precies weet wat nieuwe technologie zal maken kaken dalen dit jaar de manier waarop de iPhone deed vorig jaar, een plek om een goed idee te krijgen was op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Gesponsord door de Consumer Electronics Association, de 41e jaarlijkse CES werd gehouden in het Las Vegas Convention Center en de Sands Expo en Convention Center. De show is een beetje een moloch geworden in de elektronica-industrie – het is de grootste tech beurs in de Verenigde Staten, met meer dan 2.700 exposanten en de opkomst van ongeveer 140.000 mensen. Veel bedrijven (groot en klein) gebruiken de CES om nieuwe producten te bekijken, aankondigingen te doen en buzz te creëren. In de afgelopen 40 jaar, heeft de show gezien het debuut van de videorecorder (1970), cd-speler (1981), HDTV (1998), Xbox (2001) en Blu-Ray (2003).

Samen met meer elektronische uitvindingen, gadgets en gadgets dan je zou passen in tien Best Buys (tentoonstelling ruimte is 1,8 miljoen netto vierkante meter), de 2008 Consumer Electronics Show ook aangeboden optredens van beroemdheden als Michael Douglas, David Ortiz en XENA: Warrior Princess. Technologie goeroe Bill Gates trapte de elektronische extravaganza, het leveren van zijn laatste keynote toespraak als voorzitter van Microsoft en porren plezier op zijn hangende pensionering in een video met gastspots door Al Gore, Jay-Z en Bono. In zijn toespraak, schilderde hij een beeld van het aanbrekende “tweede digitale decennium” als een tijd waarin high-definition displays ons zullen omringen, zullen de aanrakingsschermen en de spraakherkenning traditionele toetsenbord/muisinterfaces vervangen en elk apparaat dat wij bezitten zal met Internet worden verbonden.

Te oordelen naar veel van de nieuwe producten en technologieën op het display op de CES, Gates ‘voorspellingen lijken vrij nauwkeurig. Zeker de HDTV’s waren vaker voor dan ooit tevoren. Panasonic onder de indruk toeschouwers met zijn 150-inch Lifescreen Plasma TV, de grootste in de wereld, terwijl LG introduceerde super-slanke tv’s slechts 1,7 inch dik. Ondertussen, Logitech werkte aan de media kloof te overbruggen met zijn diNovo MiniTM, een draadloze, palm-sized toetsenbord dat tv verbindt met pc, en Eye-Fi won Yahoo’s “Last Gadget Standing” wedstrijd voor zijn geheugenkaart die draadloos stuurt foto’s van een digitale camera naar een computer. Naast gates’ digitale voorspelling wijzen andere trends op de CES van 2008 op een toekomst gevuld met GPS-technologie (Global Positioning System) en natuurlijk meer geautomatiseerde producten voor het dagelijks leven.

Ideaal voor jagers en wandelaars, de SPOT Satellite Messenger neemt GPS naar het volgende niveau door mensen in staat te stellen om hulp te bellen van overal in de wereld (zelfs plaatsen waar mobiele telefoons niet zal werken – dat wil zeggen, woestijnen, bergen, de poolcirkel). Het bijhouden van de voortgang met Google Maps en het verzenden van basisberichten zijn ook beschikbaar met een druk op de knop. Voor het dolende huisdier is er de Zoombak Advanced GPS Dog Locator. Het lichtgewicht apparaat hecht aan de halsband van een huisdier en wijst de locatie van het dier aan op een full-sized webkaart. Zoombak heeft ook een spraakgebaseerde service die een routebeschrijving naar de locatie van de GPS-ontvanger biedt. Naast deze gadgets heeft Nav N Go nieuwe 3D Navigation Software uitgevonden, die GPS-kaarten naar het driedimensionale leven brengt.

Terwijl GPS-systemen mensen helpen om hun weg te vinden, geautomatiseerde auto’s daadwerkelijk kunnen nemen ze daar. GM kondigde op ces aan dat het bedrijf van plan is om in 2015 zelfrijdende autotechnologie te testen en rond 2018 auto’s op de weg te hebben. Natuurlijk, het bedrijf nog steeds geconfronteerd met de moeilijke belemmering van het overtuigen van chauffeurs op te geven het wiel. Enkele andere geautomatiseerde apparaten op de CES ontworpen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken opgenomen iRobot’s LoojTM, een goot reiniging robot die een 60-voet sectie van goot kan schuren in slechts 10 minuten, en Interactive Toy Concepts ‘RC Cooler, een radio-gecontroleerde, wielen koeler dan heeft een 30-voet bereik en kan een zes pack op ijs.

Ook van belang op de CES van dit jaar was de toegenomen aanwezigheid van “groene” producten. Mobiele telefoons laders, tv-toestellen en laptop computers ontworpen om het energieverbruik te verminderen illustreerde de industrie de hedendaagse focus op het maken van elektronische producten efficiënter. Zelfs de CES zelf investeerde dit jaar in nieuwe initiatieven om de CO2-voetafdruk van het grote evenement te compenseren.

Volgend jaar Consumer Electronics Show is gepland voor 8-11 januari 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *